صفحه اصلی
    |     ثبت نام

نقش گوشت قرمز در سلامتی انسان


گوشت قرمز یکی از رایج ترین و محبوب ترین گوشت ها در ایران است. به طور کلی دو نوع گوشت وجود دارد. گوشت قرمز که شامل گوشت گاو، گوسفند، شتر و شترمرغ می شود و گوشت سفید که شامل گوشت ماکیان از جمله مرغ، بوقلمون و بلدرچین است. گوشت قرمز برای طبخ انواع غذاها از جمله انواع کباب ها، خورشت ها و سوپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 گوشت قرمز یکی از رایج ترین و محبوب ترین گوشت ها در ایران است. به طور کلی دو نوع گوشت وجود دارد. گوشت قرمز که شامل گوشت گاو، گوسفند، شتر و شترمرغ می شود و گوشت سفید که شامل گوشت ماکیان از جمله مرغ، بوقلمون و بلدرچین است. گوشت قرمز برای طبخ انواع غذاها از جمله انواع کباب ها، خورشت ها و سوپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

گوشت قرمز خواص بسیاری دارد و این نوع گوشت منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به حساب می آید. با این حساب بسیاری از خوردن این نوع گوشت اجتناب می کنند زیرا آن را برای سلامتی بدن مضر می دانند. یکی از مضرات گوشت قرمز، بالا رفتن کلسترول خون است. با این حساب نمی توان گفت که این نوع گوشت به طور کلی برای سلامتی بدن مضر است. اگر گوشت به اندازه ی درست مصرف شود نه تنها مضر نخواهد بود بلکه نیاز بدن را به انواع مواد مغذی تامین خواهد نمود. عدم مصرف گوشت قرمز سبب بروز اختلالات و مشکلاتی در انسان می شود ولی مصرف بیش از اندازه ی آن هم موجب بروز برخی بیماری های خطرناک می شود.

 

گوشت قرمز و نقش آن در سلامتی انسان

 

ارزش غذایی گوشت قرمز

پروتئین

در هر 100 گرم گوشت قرمز حدود 20 تا 25 گرم پروتئین موجود است. به طور کلی گوشت قرمز غنی ترین منبع برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن به حساب می آید. پروتئین موجود در این نوع گوشت بسیار با کیفیت است و تمامی اسیدهای آمینۀ ضروری بدن انسان را تامین می کند. نکته ی قابل توجه این است که پروتئین موجود در گوشت قرمز به راحتی جذب بدن می شود. پروتئین نقش مهمی در عضله سازی بدن انسان دارد از این رو مصرف گوشت برای کلیه ی افراد به خصوص ورزشکاران بسیار مفید خواهد بود.

چربی

چربی موجود در گوشت قرمز حدود 3 درصد گوشت را تشکیل می دهد و چربی ترانس و چربی اشباع شده در این نوع گوشت نسبتاً کم است. پس خوردن این نوع گوشت به میزان درست، سلامتی فرد  را در خطر نمی اندازد و کلسترول گوشت قرمز باعث افزایش سطح کلسترول خون فرد نمی شود.

میزان انرژی

خوردن هر 100 گرم گوشت قرمز در روز باعث می شود که انسان 27 درصد انرژی مورد نیاز خود را  بدست آورد.

انواع مواد معدنی

یک درصد گوشت قرمز را مواد معدنی تشکیل می دهد. از جمله مواد معدنی موجود در گوشت قرمز می توان به آهن، روی، فسفر، سلنیوم،کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم و کبالت اشاره کرد. هر کدام از این مواد معدنی نقش مهمی در حفظ سلامتی انسان دارند.

آهن موجود در گوشت به رفع کم خونی بسیار کمک می کند. آهن موجود در گوشت قرمز به صورت آهن Heme می باشد که این نوع آهن خیلی بهتر از آهن غیرِ Heme جذب بدن می شود. حدود 25 درصد آهن Heme جذب بدن می شود در صورتی که تنها 5 درصد آهن غیرِ Heme جذب بدن می شود. آهن در ایجاد انرژی، اکسیژن رسانی و بهبود عملکرد سلولهای مغزی کاربرد دارد.

گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو سرشار از ماده ی معدنی روی می باشد. این ماده ی معدنی نقش مهمی در رشد بدن ایفا می کند. این ماده ی مغذی کمک زیادی به بهبود دستگاه ایمنی بدن به ویژه در اطفال می شود و همچنین در بهبود زخم ها نیز نقش چشمگیری دارد. در هر 100 گرم گوشت گوساله حدود 4 میلی گرم روی وجود دارد.

در گوشت قرمز مقداری سلنیوم موجود است برای مثال در هر 100 گرم  گوشت گاو، حدود 17 میلی گرم و در هر 100 گرم گوشت گوساله حدود 10 میلی گرم سلنیوم موجود است. سلنیوم باعث تولید آنتی اکسیدان های بدن می شود. آنتی اکسیدان ها قدرت دستگاه ایمنی بدن را افزایش می دهند.

در هر 100 گرم گوشت راسته ی گاو 22 میلی گرم منیزیم موجود است.  این ماده ی معدنی جهت بهبود فشار خون بدن و همچنین تنظیم قند خون بدن لازم می باشد. روزانه هر مرد به 400 الی 420 میلی گرم منیزیم و خانم ها به 310 الی 320 میلی گرم منیزیم احتیاج دارند. آنها می توانند بخشی از منیزیم مورد نیاز خود را از طریق خوردن گوشت تامین نمایند.

ویتامین D

گوشت قرمز حاوی ویتامین D است. این ویتامین سلامت استخوان ها و دندان را حفظ می کند.

انواع ویتامین های B

 در گوشت قرمز انواع ویتامین های خانواده ی B موجود است. از جمله ویتامین های موجود در گوشت قرمز می توان به ویتامین BBB12، ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک اشاره نمود. هر یک از این ویتامین ها در بدن وظیفه ی خاصی را دارند و به طور کلی تمامی ویتامین های خانواده ی B، غذای دریافتی را به انرژی تبدیل می کنند. این نوع ویتامین ها برای ایجاد گلبول های قرمز خون ضروری هستند. ویتامین B12 باعث بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی می شود. ویتامین B3 که نام دیگر آن نیاسین است؛ از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

نقش گوشت قرمز در سلامتی مغز

گوشت قرمز سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است. امگا-3 موجب تقویت حافظۀ انسان می شود. بنابراین اگر زیاد دچار فراموشی می شوید بهتر است میزان امگا3 مورد نیاز بدن خودتان را تامین کنید. امگا-3 برای تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و همچنین بهبود افسردگی بسیار موثر است.  علاوه بر این ها  این نوع گوشت به خاطر بهبود بخشیدن به جریان خون در بدن، موجب تقویت و بهبود تمرکز در فرد نیز می گردد.

نقش گوشت قرمز در سلامت چشم ها

یکی از مهم ترین اجزای شبکیه ی چشم، امگا-3 است. امگا-3 موجود در گوشت قرمز مانند ویتامین نقش مهمی در سلامت چشم ها و بینایی دارد. همچنین مصرف گوشت از بروز آب مروارید چشم ها که غالباً در سنین پیری رخ می دهد، پیشگیری می کند.

نقش گوشت قرمز در سلامت پوست و مو

همانطور که پیش تر گفتیم یکی از ترکیبات موجود در گوشت قرمز، سلنیوم است. این ماده ی معدنی از بروز پیری زودرس جلوگیری می کند. همچنین مصرف گوشت به خاطر داشتن آنتی اکسیدان، به داشتن پوستی نرم، درخشان و مرطوب کمک بسیاری می کند. علاوه بر این پروتئین موجود در این نوع گوشت مانع  از بروز بسیاری از بیماری های پوستی نظیر اگزما و لک روی پوست خواهد شد.

یکی از عوارض کم خونی ریزش مو است. گوشت قرمز حاوی مقادیر بالایی آهن است. آهن موجود در گوشت کم خونی را رفع می کند که این امر برای سلامت موها نیز موثر است.

چقدر گوشت قرمز بخوریم؟

با توجه به خواص و مزایایی که گوشت قرمز برای بدن دارد؛ بهتر است به میزان درست از این ماده ی غذایی پر خاصیت در سبد غذایی خود استفاده کنیم تا با مشکلات و اختلالات ناشی از استفاده ی زیاد از حد آن مواجه نشویم. خوردن دو مرتبه در هفته و هر مرتبه به مقدار 100 الی 150 گرم گوشت قرمز توصیه می شود.

کودکان نوپا و زنان باردار نیز باید هفته ای یک یا دو بار از گوشت قرمز استفاده نمایند. زنان باردار با مصرف کنترل شده ی گوشت می توانند مقدار مواد مغذی مورد نیاز برای بدن خود و بدن جنین را تامین نمایند. مصرف به اندازه ی این نوع گوشت باعث تیز هوشی و فعال شدن فرد می شود در صورتی که زیاده روی در مصرف گوشت موجب پرخاشگری و عصبانیت فرد می شود.

در طب سنتی خوردن گوشت قرمز برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بیشتر توصیه شده است در صورتی که افراد دارای مزاج گرم و تر باید در مصرف گوشت قرمز احتیاط کنند زیرا مصرف بیش از حد آن برای این افراد، باعث چاقی و بروز بیماری های خطرناک خواهد شد.

نشانه های گوشت قرمز سالم و تازه چیست؟

  • رنگ طبیعی گوشت قرمز به رنگ قرمز روشن است. رنگ این نوع گوشت به هیچ وجه نباید تیره باشد. رنگ قهوه ای و خاکستری نشان دهنده ی فاسد بودن گوشت است.
  • سطح بیرونی گوشت قرمز نباید چسبنده و لزج مانند باشد.
  • گوشت سالم همواره سفت است.
  • گوشت سالم هیچ نوع بوی غیر طبیعی نظیر ترشیدگی یا بوی تعفن ندارد.
  • گوشت سالم هیچ گونه کبودی و خون مردگی ندارد.
  • گوشت سالم خشک و چروکیده نیست.
  • چربی گوشت باید سفت و به رنگ سفید باشد و هیچ بوی بدی ندهد.
  • گوشت سالم دارای مهر دامپزشکی بوده و در کشتارگاههای مجاز تهیه شده است.
  • گوشت های منجمد سالم  در بسته بندی های سالم و مناسب هستند و دارای تاریخ تولید و انقضا و مهر دامپزشکی هستند.

هنگام خرید گوشت قرمز باید به تمامی نکات بالا توجه کرد. علاوه بر کیفیت گوشت توجه به قیمت آن نیز مهم است. امروزه اغلب خریدها به صورت اینترنتی و از طریق فروشگاه های اینترنتی صورت می گیرد. در فروشگاه اینترنتی ایران نیاز علاوه بر اینکه می توانید مرغوب ترین و با کیفیت ترین گوشت ها را خریداری نمایید؛ یک خرید ارزان را هم تجربه خواهید نمود. در این فروشگاه انواع گوشت قرمز به صورت فله ای، بسته بندی شده و چرخ کرده موجود است.  شما می توانید با خرید گوشت از فروشگاه اینترنتی ایران نیاز گوشت مورد نیاز هفتگی و ماهانه ی خود را تامین نمایید.

 

 

 


تاریخ: 1398/02/19


تعداد بازدید: 17